Soms heb je gewoon zin in iets hartigs, iets met kaas, lekker zoutig, lekker kruidig, maar wel calorie-vriendelijk. Dat kan! Deze hartige eierkoeken vind ik lekker als lunch met een plakje kip of een kloddertje hummus, maar ook als snack smaken ze opperbest.

 

Voedingswaarde per stuk:

81,3 kcal

4,7 g vet

2,8 g koolhydraten

2 g vezels

5,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt)

2 Eieren (110 g)

20 g Steviala amandelmeel

10 g Kokosmeel

4 g Bakpoeder

Peper uit de molen

6 takjes Tijm

25 g Geraspte 30+ kaas

 

Bereidingswijze:

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zorg dat er een vetvrij kom klaarstaat.

Splits de eieren. Doe het eiwit in de vetvrije kom. Klopt dit met een mixer stijf.

Doe de eidooiers samen met de cannellinibonen, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en peper uit de molen  in een keukenmachine en maal dit tot een gladde massa.

Doe de massa in een schone kom.

Rits de blaadjes tijm van de takjes en roer ze door de gladde massa.

Voeg 1 schep opgeklopt eiwit toe aan de gladde massa. Vouw dit door de massa.

Voeg dan de rest van het eiwit toe en vouw voorzichtig door de massa. Maak je geen zorgen wanneer het niet helemaal goed gemengd is. Het is geen ramp wanneer je nog wat witte vlokken door het beslag ziet.

Verdeel het beslag in zes hoopjes op de bakplaat. Maak een beetje rond en plat en verdeel over iedere eierkoek een beetje geraspte kaas.

Bak de koeken in het midden van de oven +/- 15 minuten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.