Wow, het zal je lunch maar zijn! Het kan natuurlijk ook prima als avondeten of als borrelhapje.
Mocht je nou niet van koriander houden, vervang het dan door bladpeterselie.

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
275 g Gekookte rode bieten
1 Avocado (100 g)
100 g Warm gerookte zalmfilet (Lidl)
1 Eetlepel limoensap
3 takjes Verse koriander (5 g)
2 Koolhydraatarme Tortilla wraps van Mama Lupes
PAM spray
Peper en zout

Bereidingswijze
-Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Snijd de tortilla wraps in acht puntjes en leg de puntjes op de bakplaat.
-Spray PAM spray over de nacho’s en bestrooi ze met zout.
-Bak de nacho’s +/- 8 minuten in het midden van de oven tot ze korkant zijn.
-Snijd de gekookte rode bieten in blokjes.
-Snijd de avocado rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil.
-Snijd de avocado in plakjes.
-Verwijder het vel en het bruinkleurige vet van de zalmfilet en verdeel de filet in flakes.
-Meng de rode bieten, avocado en zalm door elkaar in een kom.
-Pluk de blaadjes koriander en meng ze samen met de limoensap, peper en zout door de salade.
-Verdeel de salade over 2 kommetjes en eet het met de nacho’s.

 

Voedingswaarde per portie
340 kcal
21,5 g vet
18,5 g koolhydraten
11 g vezels
18,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.