Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd.

 

 

Recept

 

Ingrediënten
1/2 Rode ui (40 g)
100 g Champignons
10 g Olijfolie
4 Snoeptomaatjes (44 g)
2 Eieren (110 g)
50 g Cottage cheese
Peper en zout
30 g Tonijn op water
20 g Geraspte 20+ kaas
1 takje Bladpeterselie

 

Bereidingswijze
-Snipper de rode ui grof. Snijd de champignons in plakjes.
-Warm olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
-Fruit hierin de ui en champignons aan op half hoog vuur.
-Snijd de snoeptomaatjes ondertussen in plakjes.
-Kluts de eieren samen met de cottage cheese los en voeg peper en zout naar behoefte toe.
-Giet het eiermengsel in de koekenpan.
-Verdeel de plakjes tomaat, tonijn en geraspte kaas over het ei.
-Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag.
-Pluk ondertussen de blaadjes van het takje bladpeterselie en scheur deze in kleinere stukjes.
-De omelet is gaar wanneer de bovenzijde zo goed als droog is.
-Schuif de omelet op een bord en strooi de bladpeterselie erover.

 

 

 

Voedingswaarden
387 kcal
23,5 g vet
4,7 g koolhydraten
4,1 g vezels
37,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.