Omelet met groente, tonijn en kaas

 

Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd.

 

Voedingswaarde: 387 kcal, 23,5 g vet, 4,7 g koolhydraten, 4,1 g vezels, 37,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1/2 Rode ui (40 g)

100 g Champignons

10 g Olijfolie

4 Snoeptomaatjes (44 g)

2 Eieren (110 g)

50 g Cottage cheese

Peper en zout

30 g Tonijn op water

20 g Geraspte 20+ kaas

1 takje Bladpeterselie

 

Bereidingswijze:

Snipper de rode ui grof. Snijd de champignons in plakjes.

Warm olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit hierin de ui en champignons aan op half hoog vuur.

Snijd de snoeptomaatjes ondertussen in plakjes. Kluts de eieren samen met de cottage cheese los en voeg peper en zout naar behoefte toe. Giet het eiermengsel in de koekenpan.

Verdeel de plakjes tomaat, tonijn en geraspte kaas over het ei. Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Pluk ondertussen de blaadjes van het takje bladpeterselie en scheur deze in kleinere stukjes.

De omelet is gaar wanneer de bovenzijde zo goed als droog is.

Schuif de omelet op een bord en strooi de bladpeterselie erover.