Een heerlijk simpel, calorie-vriendelijk, koolhydraat arm hartig recept. Dit zachte pompoenbrood smaakt opperbest met een plakje kipfilet of laagje pindakaas.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
500 g Pompoenpuree
4 Eieren maat M (200 g)
100 g Amandelmeel
5 g Bakpoeder
2 g Zout
20 g Pitten (pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed een cake bakblik met bakpapier. Tip: Maak een prop van het bakpapier, maak deze nat en knijp goed uit. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden die gemakkelijk in de bakvorm blijft liggen.
Maak een beslag van alle ingrediënten, behalve de pitten en zaden.
Schenk het beslag in de bakvorm.
-Verdeel de pitten over het brood.
-Bak het brood in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 a 70 minuten gaar.
-Laat volledig afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Je kunt de plakjes pompoenbrood in boterhamzakjes verpakt invriezen.

Voedingswaarden per 1/12 deel
88,1 kcal
6,4 g vet
1,6 g koolhydraten
1,3 g vezels
4,4 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.