Een heerlijk simpel, calorie-vriendelijk, koolhydraat arm hartig recept. Dit zachte pompoenbrood smaakt opperbest met een plakje kipfilet of laagje pindakaas.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel:

88,1 kcal

6,4 g vet

1,6 g koolhydraten

1,3 g vezels

4,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Pompoenpuree*

4 Eieren maat M (200 g)

100 g Amandelmeel

5 g Bakpoeder

2 g Zout

20 g Pitten (pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cake bakblik met bakpapier. Tip: Maak een prop van het bakpapier, maak deze nat en knijp goed uit. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden die gemakkelijk in de bakvorm blijft liggen.

Maak een beslag van alle ingrediënten, behalve de pitten en zaden.

Schenk het beslag in de bakvorm. Verdeel de pitten over het brood.

Bak het brood in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 a 70 minuten gaar. Laat volledig afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Je kunt de plakjes pompoenbrood in boterhamzakjes verpakt invriezen.

 

*Pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer een pompoen. Leg de twee helften met de vlakke kant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de pompoen tot deze zacht aanvoelt. Dit kun je controleren door er met een vork in te prikken. De baktijd is afhankelijk van de grootte en hardheid van de pompoen, maar zal al snel minimaal 30 minuten duren.

Laat de pompoen enigszins afkoelen voor je de zaden en draden verwijderd met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in stukken en pureer deze in een keukenmachine.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.