Deze hartige muffins zijn gemaakt van geroosterde bloemkool en amandelmeel. Samen met de Italiaanse kruiden, het tomaatje en de kaas een super lekkere lunch to go, maar ze doen het natuurlijk ook goed als voorgerecht. Leg er een plakje rauwe ham of gerookte zalm en een blaadje sla na en je steelt de show!

Recept

Ingrediënten voor 6 muffins
450 g Bloemkool
140 g Eiwit*
40 g Amandelmeel
4 g Bakpoeder
2 g Zout
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruidenmix
6 snoeptomaatjes (50 g)
40 g 30+ Geraspte kaas (Milbona, Lidl)

*Je kunt kant en klaar eiwit gebruiken van TwoChicks. Dit vind je in de supermarkt bij de eieren of in het koelschap. Je kunt ook 4 eitjes spliten en daarvan het eiwit gebruiken.

 

Bereidingswijze
-Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.
-Rooster de bloemkoolroosjes 10 tot 20 minuten op 175 graden in de airfryer of oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes. De bloemkool mag best een beetje bruin zijn.
-Gebruik je de airfryer voor het roosteren van de bloemkool, verwarm de oven dan voor op 175 graden om dadelijk de muffins in af te bakken.
-Weeg ondertussen het eiwit, amandelmeel, bakpoeder, zout en de Italiaanse kruiden af en doe het in een keukenmachine.
-Voeg de geroosterde bloemkool toe en maal het tot een glad beslag.
-Vet een muffintray in met PAM spray. Heb je geen muffintray, gebruik dan muffinvormpjes. Vet ze wel even in.
-Verdeel het beslag over de vormpjes.
-Verdeel de geraspte kaas over de muffins en leg op iedere muffin een doormidden gesneden tomaatje.
-Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar.

 

Voedingswaarde per muffin
90,8 kcal
5 g vet
3,3 g koolhydraten
2,5 g vezels
7,2 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.