Spinazie omelet met roomkaas, kip, tomaat en sla

 

De titel laat niets te raden over. Dit receptje is een ideaal lunchgerecht. Koolhydraatarm, toch vullend.

 

Voedingswaarden: 177, 7 kcal, 7,6 g vet, 4,2 g koolhydraten, 1,9 g vezels, 21,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

50 g Verse spinazie

Peper en zout

2 g Kokosolie

15 g Roomkaas light

30 g Kipfilet (vleeswaren)

10 g Gemengde slasoorten

5 Snoeptomaatjes (60 g)

 

Bereidingswijze:

Maal het ei, de eiwitten en spinazie samen met wat peper en zout in een keukenmachine.

Smelt de kokosolie in een koekenpan met anti aanbaklaag. Giet het eier-mengsel in de pan. Draai het vuur laag en laat de spinazie omelet rustig garen. Leg eventueel een deksel op de pan.

Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden.

Schuif de omelet op een bord. Smeer de roomkaas op de omelet en leg hier achtereenvolgens de kipfilet, sla en tomaatjes op. Vouw de omelet eventueel dicht en laat het je smaken.