Kan ik het eiwitpoeder vervangen?

In bijna al mijn zoete bak-recepten gebruik ik eiwitpoeder. Ik ben hier een aantal jaar geleden mee begonnen omdat ik me goed voel bij een menu bestaande uit veel eiwitten en minder koolhydraten. Het eiwitpoeder vervangt een deel van het meel, zorgt voor smaak en zoetheid.

Je kunt het eiwitpoeder vervangen door een meelsoort naar keuze, gebruik dan 1/3 deel. Dus wanneer ik in een recept 30 gram eiwitpoeder gebruik, vervang dit dan door 10 gram meel. Bedenk wel dat je hierdoor een minder eiwitrijk eindproduct zal krijgen met hoogstwaarschijnlijk (afhankelijk van het meelsoort dat je gebruikt) meer koolhydraten en calorieën. Ook zal je smaak en zoetheid missen. Dit kan je uiteraard oplossen door een smaakstof, bijvoorbeeld vanille-essence en zoetstof toe te voegen.

Veel gehoorde reden om geen eiwitpoeder te gebruiken is de verkrijgbaarheid hiervan. Eiwitpoeder is nog een relatief onbekend product dat bezig is met een opmars, want zelfs Albert Heijn, Jumbo, ’t Kruidvat en zelfs de Action hebben het in hun assortiment opgenomen. Zelf geef ik de voorkeur aan Isolaat Perfection van Body&Fit shop. Dit eiwitpoeder heeft gunstige macro’s en is in vele smaken verkrijgbaar. Wil je niet direct allerlei smaken aanschaffen dan adviseer ik voor vanille te gaan. Hiermee kan je alle kanten uit.

Ook zijn er nog steeds mensen die denken dat eiwitpoeders alleen voor mensen bedoelt zijn die enorm veel sporten. Ik zou werkelijk niet weten waarom. Pasta is immers ook niet alleen voor duursporters.

En wees niet bang, je krijgt niet direct enorme spierbundels bij het gebruik van eiwitpoeders, was het maar zo’n feest!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.