Bokkenpootjes cheesecake

 

Bokkenpootjes zijn van kleins af aan al 1 van mijn favoriete koekjes. Heerlijk krokante koek, een zachte crème en lekker een beetje chocolade aan de uiteinden, jum!

Cheesecake is ook favoriet bij mij, dus voor mijn verjaardag combineerde ik deze twee en bakte een zeer geslaagde bokkenpootjes cheesecake.

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

250 g Bokkenpootjes

100 g Roomboter

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met een vetstof, ik gebruikte kokosolie. Eventueel kun je de opstaande randen nog bekleden met stroken bakpapier. Dit geeft een mooier eindresultaat.

Maal de bokkenpootjes fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, doe de koekjes dan in een stevige zak en sla ze met een deegroller tot kruimels.

Smelt de boter in een pannetje of magnetron. De boter mag niet kleuren. Meng de boter door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.

Bak de bodem +/- 10 minuten in het midden van de oven op een rooster. Laat de bodem eerst even buiten de koelkast afkoelen en daarna in de koelkast, zodat deze goed koud is.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

1 Vanillenpeul/vanillestokje

600 g Roomkaas light

200 g Magere Franse kwark

230 g Sukrin of kristal suiker

5 Eieren

1 Eidooier

20 g Bloem

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de vanillepeul over de lengte doormidden. Schraap met de botte kant van een mes het merg uit het stokje en doe het merg in een ruime kom. Voeg de overige ingrediënten. Mix het geheel tot een gladde massa.

Haal de bodem uit de koelkast en stort het cheesebeslag er boven op.

Zet de taart in het midden van de oven op een rooster. Bak 90 minuten, zet de oven vervolgens uit en laat nog 2 uur in de oven staan.

Haal de cheesecake uit de oven. Laat eerst even buiten de koelkast afkoelen en daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 

Ingrediënten topping:

150 g Bokkenpootjes

100 g Pure chocolade

 

Bereidingswijze:

Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder de ring van de springvorm.

Haal de cheesecake van de bodem van de springvorm en verplaatst het naar een mooi bord of taartplateau.

Breek of hak de bokkenpootjes in stukjes en verdeel ze over de bovenkant van de cheesecake.

Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie of in een schaaltje in de magnetron.

Verdeel de chocolade met een lepel over de cheesecake en laat de chocolade even stollen. Dit zorgt ervoor dat de bokkenpootstukjes niet direct van de cheesecake af vallen.