Fudge taart

 

Voor een springvorm van 23 cm doorsnede.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een vetstof, bijvoorbeeld roomboter.

 

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175°C.

 

Paté Sûcre (de bodem)

125 g Zachte boter

90 g Suiker

250 g Bloem

1 Ei

1 g Zout

 

 

Alle ingrediënten in een ruime kom.

Kneden tot een soepele deegbal.

 

Maak van de deegbal een bodem in de bakvorm.

Zet de bakvorm midden in de oven.

Baktijd 20 minuten.

Laat de bodem afkoelen.

 

Fudge

Je gaat nu de fudge maken. Dat is een moeilijk karwei. Je moet steeds over de bodem in de pan blijven roeren met een houten lepe of hard plastic spatel. Doe je dit niet, dan verbrand de fudge!

220 g. Boter

145 g. Rietsuiker

280 g. Golden syrup

5 dl. Gecondenseerde  melk

Alles in een kookpan.

Vuur hoog.

Blijf roeren tot de massa goudbruin en dik is.

 

Stort de fudge op de taartbodem.

Als er toch verbrande stukjes in je fudge zit, zeef de fudge dan boven de taartbodem.

 

Zet de taart in de koelkast.

 

Canache

5 dl. Water

300 g. Pure chocolade

0,5 dl. Room

25 g. Boter

Doe water in een pan.

Hoog vuur.

Doe de chocolade, room en boter in ruime kom.

Zet de kom op de pan met water.

Half hoog vuur.

Roeren met een pannenlikker tot alles gesmolten is.

Vuur uit.

Stort de chocolademassa op de taart.

Zet de taart in de koelkast.

 

Taart snijden

Maak je mes warm onder de hete kraan.

Droog je mes af.

Snijd een stukje taart.

Wil je nog meer stukjes snijden? Maak je mes dan steeds weer warm.