Meesterlijke Brownies

 

Recept

Ingrediënten:

250 g Pure chocolade (druppels of fijngehakt)

 250 g Roomboter

 6 Eieren maat L

 120 g Lichtbruine basterdsuiker

 2 eetlepels Vanillesuiker

 200 g Zelfrijzend bakmeel

 150 g Pure chocolade (druppels of fijngehakt)

100 g Pecannoten in stukjes

 

 Bereidingswijze:

 Verwarm de oven voor op 175˚C, boven en onder verwarmen.

 Bekleed een springvorm of browniebakvorm met bakpapier.

 Smelt 250 g. pure chocolade samen met de roomboter Au Bain Marie.

 Klop de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker samen in een ruime kom luchtig.

 Giet de gesmolten chocolade/boter langzaam bij de eiermassa, blijf goed roeren met de garde.

 Voeg de zelfrijzend bakmeel toe, goed mengen.

 Voeg de 150 g chocolade en pacannoten toe, goed doorspatelen.

 Beslag in de bakvorm. Bak de brownie in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar.

 Controleer tussendoor.

 Als de taart niet meer flubbert als je hem heen en weer schud en de bovenkant begint te barsten is hij goed. Laat de brownie afkoelen voordat je deze in stukjes snijd.

De brownie is lang houdbaar in de koelkast en kan ook ingevroren worden.