Dit browniesrecept gebruik ik al jaren. Er zit niets in dat je gezondheid enorm bevorderd, maar je humeur wel! Geniet dus van iedere hap.

Het recept is genoeg voor 9 heel flinke brownies of 16 bescheiden stukken zoals op de foto. Ook lekker als dessert samen met een bolletje ijs, rood fruit en/of toef slagroom.

 

Recept

Ingrediënten:

190 g Pure chocolade (druppels of fijngehakt)

190 g Roomboter

4 Eieren maat L

90 g Lichtbruine basterdsuiker

1 zakje Vanillesuiker

150 g Zelfrijzend bakmeel

Snuf zout

100 g Pure chocolade (druppels of fijngehakt)

Walnoten, pecannoten, hazelnoten indien gewenst

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Bekleed een springvorm of browniebakvorm met bakpapier.

Smelt 190 g. pure chocolade samen met de roomboter Au Bain Marie.

Klop de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker samen in een ruime kom luchtig.

Giet de gesmolten chocolade/boter langzaam bij de eiermassa, blijf goed roeren met de garde.

Voeg de zelfrijzend bakmeel en zout toe, goed mengen.

Voeg de 100 g chocolade en eventueel de noten toe, goed doorspatelen.

Beslag in de bakvorm. Bak de brownie in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar.

Controleer tussendoor.

Als de taart niet meer flubbert als je hem heen en weer schud en de bovenkant begint te barsten is hij goed. Laat de brownie afkoelen voordat je deze in stukjes snijd.

De brownie is lang houdbaar in de koelkast en kan ook ingevroren worden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.