Nutella taart

 

Foodporn alert!

Deze taart gaat je doen smelten van genot. Denk even niet aan de calorien die er in zitten, sluit je ogen en geniet van ieder hapje.

 

Recept

Ingrediënten:

170 g Boter

240 g Kristalsuiker

80 g Cacao

300 ml Melk (kies zelf welk soor melk je wilt gebruiken)

3 Eieren

200 g Bloem

2 theelepels Bakpoeder

2 g Zout

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodems van 2 springvormen met een doorsnede van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof, bijvoorbeeld roomboter.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix boter en kristalsuiker in een ruime kom tot de boter wit is en de suiker opgelost. Zet deze kom even aan de kant en pak een nieuwe kom. Mix in de nieuwe kom cacao en melk met elkaar tot de cacao is opgelost in de melk. Meng de melk/cacao door het boter/suiker mengsel.

Voeg de eieren toe en mix tot een homogene massa.

Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en mix het geheel weer tot een homogene massa.

Verdeel het chocoladebeslag over de 2 springvormen.

Bak de chocoladecakes in +/- 25 minuten, in het midden van de oven op een rooster, gaar.

Laat de 2 chocoladecakes goed afkoelen. Verwijder de randen van de springvormen. Besmeer beiden chocoladecakes met een dikke dikke dikke laat Nutella en leg ze boven op elkaar. Laat de Nutellataart wat harder worden in de koelkast. Zo wordt het makkelijker er mooie punten van te snijden.

Ik adviseer de taart in minimaal 12 punten te snijden. Geloof me, een klein puntje is genoeg!