Snelle appeltaart

 

Wie heeft er nog nooit een appeltaart gebakken? Bijna iedereen wel eens, toch?

Appeltaart maken vind ik niet zo heel leuk. Die appels schillen en in stukjes snijden en dan vooral die ruitjes van deeg maken vind ik oersaai. Het duurt me allemaal te lang. Het moet sneller.

Deze snelle appeltaart is lekker snel gemaakt en zal bij iedereen in de smaak vallen, met of zonder toef slagroom.

 

Recept

Ingrediënten voor de appellaag:

2 Appels

40 g Sukrin of kristal suiker

1 theelepel Kaneel

 

Bereidingswijze:

Schil de appels. Snijd ze elk in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd ieder partje in 3 a 4 plakjes.

Doe de appelplakjes in een kom en meng ze met de Sukrin en kaneel. Laat dit even marineren.

 

Ingrediënten voor de cake:

1 Vanillepeul/vanillestokje

115 g Zachte boter

225 Sukrin gold of licht bruine basterd suiker

1 theelepel Kaneel

2 Eieren

210 g Speltmeel

1 eetlepel Bakpoeder

Snufje Zout

25 ml Magere melk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte kokosolie. Eventueel kun je de opstaande rand bekleden met stroken bakpapier. Dit zorgt voor een mooier eindresultaat.

Snijd de vanillepeul over de lengte door midden en schraap met de botte kant ven het mes het merg er uit. Doe het merg in een ruime kom. Voeg boter en Sukrin toe. Roer of mix dit tot de Sukrin is opgelost. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens het speltmeel, bakpoeder en zout toe. Roer of mix tot een gladde massa. Voeg als laatst de melk toe en roer of mix dit er nog even door.

Schep het beslag in de springvorm en verdeel het netjes.

Leg nu de plakjes appel bovenop het beslag.

Bak de taart in het midden van de oven, op een rooster in +/- 60 minuten gaar. Let op! Iedere oven is anders, dus check de taart zo nu en dan. Wordt deze te bruin, verlaag de temperatuur dan. De taart is klaar wanneer er scheuren in de bovenzijde ontstaan. Laat de taart buiten de koelkast afkoelen, wamr eten is trouwens ook erg lekker!