Worteltaart met walnoten

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Peen (geraspt)

4 Eieren maat L

250 g Bruine basterdsuiker

185 ml Zonnebloemolie

300 g Bloem

1 eetlepel Bakpoeder

0,5 theelepel Zout

2 theelepels Kaneel

55 g Walnoten in stukjes

6 halve Walnoten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een vetstof.

Doe de eieren en bruine basterd suiker in een ruime kom. Mix met een mixer tot een luchtig geheel.

Voeg de zonnebloemolie toe. Zet dit even opzij.

Bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom, roer dit even door met een garde.

Voeg de droge grondstoffen toe aan het eiermengsel. Mix met een mixer.

Voeg de wortelrasp en stukjes walnoot toe. Roer met een spatel goed door.

Schep het beslag in de springvorm. Verdeel de 6 halve walnoten over de taart.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 1 uur gaar.