Bij de groenteboer stond een keur aan zomerfruit. De kist vol abrikozen trok mijn aandacht, dus nam ik een kilootje mee om thuis tot de conclusie te komen dat het best veel abrikozen waren en wij die echt niet allemaal op zouden peuzelen voor de tijd ze overrijp zouden zijn. Er moest dus even iets mee gemaakt worden. Ik koos voor een simpel recept voor cakejes.

Heerlijk zoet met frisse stukjes abrikoos.

 

Voedingswaarde per cakeje: 109,6 kcal, 2,2 g vet, 12,7 g koolhydraten, 2,4 g vezels, 9,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Magere kwark

2 Eieren (110 g)

100 g Havermout

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

10 g Steviala Ery-Pure

16 Abrikozen (320 g zonder de pitten)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor dit recept gebruikte ik een siliconen muffinbakvorm. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze in huis heeft. Je kan de cakejes in papieren cakevormpjes bakken, maar omdat het recept nauwelijks vet bevat zullen de cakejes wat moeizaam uit de vormpjes komen. Het helpt wanneer je de vormpjes in sprayt met PAM spray.

 

Doe de kwark en eieren samen in een ruime kom. Roer met een garde tot een homogene massa. Voeg havermout, eiwitpoeder en Steviala Ery-Pure toe. Roer dit tot een glad beslag.

Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Houd 9 halve abrikozen achter en snijd de rest in stukjes die je door het beslag roert.

Verdeel het beslag over 9 vormpjes en duw in ieder cakeje een halve abrikoos.

Bak de cakejes in het midden van de oven +/- 25 minuten. Laat afkoelen buiten de oven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.