Dit zijn heerlijk zachte, zoete cakejes met de heerlijke smaakcombinatie van banaan en kokos. Lekker aan het einde van de middag als je weer wat energie nodig hebt.

 

Recept

Ingrediënten voor 12 cakejes
3 Flinke bananen (350 g)
5 Eiwitten (175 g)
1 blik Cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt 250 g)
100 ml Water
40 g Kokosmeel
60 g Eiwitpoeder  met kokossmaak
15 druppels Flavourdrops kokos (optioneel)
5 g Kokosrasp (klapper)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Ik heb de cakejes gebakken in een silliconen bakvorm. Heb je deze niet, zet dan cupcakesvormpjes klaar in een cupcaketray of op een bakplaat.
-Pel de bananen en doe ze samen met alle overige ingrediënten in een keukenmachine.
-Maal tot een glad beslag.
-Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en verdeel de kokosrasp over de cakejes.
-Bak de cakejes +/- 25 minuten in het midden van de oven.
-Laat de cakejes afkoelen.

 

Voedingswaarde per cakeje
83,4 kcal
1,2 g vet
8,8 g koolhydraten
3,3 g vezels
7,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.