Voedingswaarde per muffin:

119,3 kcal

2,6 g vet

15,8 g koolhydraten

2,5 g vezels

8,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 12 muffins:

300 g Overrijpe banaan (ongeveer 3 bananen)

4 Eieren maat M (200 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

200 g Havermeel

20 g Speculaaskruiden

Snufje zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 225 graden.

Ik heb de muffins in een siliconen muffin bakvorm gebakken. Deze heb ik ingevet met PAM spray. Ben je niet in het bezit van zo’n bakvorm dan kun je de muffins ook in losse siliconen- of papieren muffin-vormpjes bakken. Spray ze wel in met een vetstof. Dit beslag bevat weinig vet waardoor ze anders aan de vormpjes blijven plakken.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een gladde massa. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar. Controleer tussentijds. Iedere oven is anders.

 

Je kunt de muffins heel goed per stuk in boterhamzakjes verpakt invriezen.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.