Deze keto cakejes maakte ik met Flipster amandel kokos. Hartstikke eiwitrijk en koolhydraat arm. Ik nam de cakejes mee naar De Loods Nieuwegein om het te laten proeven aan de mannen daar. Die keurden ze meer dan goed!

 

Voedingswaarde per cakeje:

94,8 kcal

5,4 g vet

1,6 g koolhydraten

1,2 g suiker

0,5 g vezels

9,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 10 cakejes:

50 g Flipster amandel kokos

50 g Amandelmeel

2 g Bakpoeder

200 g Goldessa roomkaas balance (Lidl)

2 Eieren (110 g)

2 Eiwitten (70 g)

200 ml Becel amandelmelk

Steviala sweet drops amandel naar behoefte

Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ik bakte de cakejes in een siliconen muffin baktray. Als je deze niet hebt kun je ze ook in losse siliconen of papieren cupcake of muffin-vormpjes bakken.

Spuit de vormpjes in met een bakspray. Ik gebruikte PAM spray. Dit is nodig omdat het recept nauwelijks vet bevat en de cakejes anders niet mooi uit de vormpjes komen.

Weeg eerst Flipster, amandelmeel en bakpoeder af in een ruime kom. Roer dit even door met een garde.

Voeg roomkaas, eieren, eiwit, amandelmelk en sweet drops toe en roer tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de 10 vormpjes. Bestrooi met Steviala Ery-bronze en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat ze buiten de oven iets afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.