Of het nu pompoenenseizoen is of niet, ik blijf ze kopen, dan maar iets meer betalen. Ik vind pompoen namelijk de meest geniale groente. Het belangrijks is natuurlijk de smaak, die kan ik enorm waarderen en daarbij zijn de voedingswaarden erg gunstig. Gemiddeld bevat 100 gram pompoen 36 kcal, 0,2 g vet, 7 g koolhydraten, 0,2 g vezels en 1,1 g eiwit. En pompoen bevat onder andere vitamine en mineralen B1, B6, B11, B12, C en D, natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Ik bakte er weer eens cakjes van die ik als ontbijt en snack at. Heerlijk zoet!

 

 

 

Recept

Ingrediënten
300 g Pompoenpuree
2 Eiwitten (70 g)
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 g Havermout
Snufje zout
2 g Pumpkin spice, kaneel of koekkruiden
1 Peer (geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden 165 g)
Steviala Ery-Bronze

 

Bereidingswijze
-De cupcakes bakte ik in van die siliconen cupcake/muffin vormpjes die verkrijgbaar zijn bij de Xenos, SoLow en Action. Als je deze niet hebt kun je ze ook in papieren cupcake vormpjes bakken. Omdat het beslag weinig vet bevat zal het wel een beetje aan het papier blijven plakken.
-Ik bakte de cupcakes in de airfryer. Als je deze niet hebt mag je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden.
-Meng pompoenpuree, eiwitten, eiwitpoeder, havermout, zout en pumpkin spice dor elkaar in een ruime kom.
-Spatel de stukjes peer door het beslag en verdeel het beslag over 8 cupcake vormpjes.
-Bestrooi de cupcakes ruim met Ery-Bronze. Dit wordt een knapperig laagje.
-Bak de cupcakes 12 minuten op 170 graden in de airfryer of 30 minuten op 200 graden in het midden van de oven.

Voedingswaarden per cupcake
48,6 kcal
0,6 g vet
5,8 g koolhydraten
1,7 g vezels
4,7 g eiwit

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.