Deze vegan muffins bak ik nu al weken achtereen. De Man is er nogal dol op en ik lust ze ook erg graag. Bovendien zijn ze super simpel om te maken dus staan ze ook in een handomdraai in de oven. Weinig moeite, top resultaat!

 

 

Recept

Ingrediënten
4 Overrijpe bananen (zonder schil 400 g)
150 g Amandelmeel
25 g Kokosmeel
1 zakjes Bakpoeder (16 g)
6 g Baking soda
Snufje zout
50 g Vegan Keto Dark Chocolate
Steviala Ery-bronze (optioneel)

 

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Zet 12 muffinvormpjes klaar (het liefst in een muffin baktray) en spuit ze in met PAM spray.
-Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade en Ery-bronze, in een keukenmachine. Maal tot een glad beslag.
-Verdeel het beslag over de vormpje.
-Hak de chocolade in stukjes en verdeel het over de muffins. Druk de stukjes in de muffins zodat er niks bovenuit steekt.
-Bestrooi de muffins rijkelijk met Ery-bronze.
-Bak in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar.
-Je kunt de muffins in een afgesloten bewaarbox tot een week goed houden in de koelkast. Je kunt ze ook per stuk verpakt invriezen, dan zijn ze 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarde per muffin
140,4 kcal
7,8 g vet
8,8 g koolhydraten
2,9 g vezels
8 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.