Wat doe je met een restje zoete aardappel? Muffins baken natuurlijk!

 

Voedingswaarde per stuk:

121 kcal

3,5 g vet

12,3 g koolhydraten

0,3 g suiker

2,8 g vezels

8,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 4 muffins:

165 g Zoete aardappelpuree*

2 Eieieren (110 g)

20 g Havermout

10 g Kokosmeel

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

Snufje zout

Steviala Ery-Bronze

 

*Zoete aardappelpuree maak je door zoete aardappelstukjes gaar te koken in ruim water. Giet het af wanneer het gaar is en stamp of prak het fijn.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een muffinbaktray in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray. Ben je niet in het bezit van een dergelijke baktray, dan kun je natuurlijk ook papieren muffinvormpjes gebruiken. Omdat het recept weinig vet bevat kunnen ze wat gaan plakken aan het papier. Je kan het papier daarom even insprayen met PAM spray.

Meng alle ingrediënten, behalve de Ery-Bronze door elkaar tot een mooi beslag. Verdeel het beslag over 4 vormpjes en bestrooi met Ery-Bronze. Dit zorgt voor een knapperig korstje.

Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster in +/- 20 minuten gaar.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.