Bloemkool pannenkoekjes

 

Bloemkoolpap, bloemkooltaartjes bloemkoolcakejes, bloemkoolrijst. Bloemkool is de bom! Bloemkool is zo'n fijn en veelzijdig product. Nu bakte ik er eens pannenkoekjes van en daar werd ik heel blij van.

 

Probeer jij ze ook?

 

Voedingswaarden: 202 kcal. 11,2 g vet, 6,3 g koolhydraten, 6,8 g vezels 16,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Bloemkoolpuree*

1 Eiwit (35 g)

10 g Eiwitpoeder (kies een lekker smaakje)

5 g Kokosmeel

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

1 g Zout

10 g Kokosolie

 

Bereidingswijze:

Maak een beslag je van bloemkoolpuree eiwit, eiwitpoeder, kokosmeel, Sukrin en zout.

Smelt kokosolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.

Verdeel het beslag in 4 hoopjes in de pan. Bak op middelhoog vuur bruin aan beide kanten. Het omdraaien vergt wat voorzichtigheid. Gebruik bij voorkeur een dunne plastic spatel.

 

Je kan de pannenkoekjes met allerlei lekkers combineren. Denk aan vers fruit, kwark, een lekker sausje, nootjes en/of kaneel. Maak er een lekker ontbijtfeestje van.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om pap van te maken.