Chiazaad kan enorm goed vocht binden, daardoor kun je er heel makkelijk pudding van maken. Je zet de pudding de avond vooraf in de koelkast zodat je de volgende ochtend kan genieten van een heerlijk ontbijt.

Hieronder vind je verschillende receptjes.

Chiazaadpudding met warm rood fruit, kwark en muesli

Recept

Ingrediënten
150 ml Magere melk
20 g Chiazaad
20 druppels Steviala Stevia bourbon vanille
2 theelepels Natural food coloring Pink Pitaya*
200 g Magere kwark
20 druppels Steviala Stevia bourbon vanille
2 theelepels Natural food coloring Matcha*
50 g diepvries Bosvruchten
20 g Muesli

*Optioneel

 

Bereidingswijze
-Meng magere melk, chiazaad en 20 druppels Stevia bourbon vanille. -Zet dit een nachtje in de koelkast.
-Meng vervolgens de Pink Pitaya door de chiapudding.
-Meng 20 druppels Stevia bourbon vanille en het Matcha poeder door de magere kwark.
-Ontdooi en warm de bosvruchten op in de magnetron.
-Schep de helft van de chiapudding in een weckpot, gevolgd door de kwark, warme bosvruchten, de andere helft van de chiapudding.
-Maak het geheel af met muesli.

 

Chiazaadpudding met vers fruit

 

Recept

Ingrediënten
250 g Alpro sojayoghurt naturel
5 g Eiwitpoeder in een smaak naar keuze
10 g Chiazaad
1 Sinaasappel
2 Kiwi’s
Handje aalbesjes

 

Bereidingswijze
Meng de sojayoghurt met het eiwitpoeder en het chiazaad, doe dit in een kommetje, bakje of zoals ik in een weckpotje. Laat dit een nacht of langer in de koelkast staan.
Voor de fruitsalade snijd je met een scherp mes heel de schil van de sinaasappel en vervolgens de partjes langs de vliesjes weg. Schil de kiwi’s en snijd deze in stukjes. Pluk de aalbesjes van de takjes.

 

Chiazaadpudding met banaan

Recept

Ingrediënten
1 kleine Rijpe banaan (100 g)
100 g Magere kwark
50 ml Water
Paar druppels Sweet drops
5 g Chiazaad

Bereidingswijze
Prak de rijpe banaan in een kom tot moes. Gebruik een vork.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer met een lepel door elkaar.
Schenk het mengsel in een schoon potje/bakje en laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan. De chiazaadjes zijn hygroscopisch en zorgen dus voor een puddingachtig resultaat.

Ik heb de pudding gecombineerd met warme bosvruchten, Optimel Griekse stijl kers en granaatappelpitjes ❤️

Voedingswaarde (zonder de bosvruchten)
163 kcal
2,7 g vet
25,2 g koolhydraten
8,7 g eiwit
3,9 g vezels

 

 

Chiazaadpudding met Chai

Chai is mijn nieuwste ontdekking, Het is heerlijk kruidig en geeft je gerecht daarmee een enorme boost.

Recept

Ingrediënten
300 ml Sojayoghurt van Alpro (andere yoghurt kan ook)
15 g Chiazaad
1 dikke theelepel Chai
1 eetlepel Steviala Ery Bronze of 1 g andere zoetstof

 

Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten door elkaar.
-Laat het een nachtje in de koelkast staa.
-Garneer eventueel af met wat vers/gedroogd fruit, granola, stukjes chocolade of waar jij zin in hebt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.