Voedingswaarde: 230 kcal, 3,1 g vet, 18,9 g koolhydraten, 5,8 g vezels, 12,9 g eiwit

Recept

Ingrediënten:

110 g Pompoenpuree*

1 Ei (55 g)

25 g Havermeel

10 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

5 g Cacao

1 g Bakpoeder

1 g Zout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Het wordt een dik beslag.

Warm een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Ik gebruikte Pam spray als vetstof, een (kokos) olie of boter kan ook.

Draai het vuur laag en verdeel het beslag in vier hoopje in de pan. Leg een deksel op de pan. Bak +/- 3 minuten. Draai de pannenkoekjes om en bak nog een 2 minuten.

Ik maakte de pannenkoekjes af met Optimel koffie-kwark, geroosterde pinda’s en pure pindakaas.

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes. Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje. Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes. Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.