Deze pannenkoekjes bakte ik op een maandagochtend na een rondje joggen. Heel snel fratste ik een beslagje in elkaar en dat pakte wonderbaarlijk goed uit. Wat genoot ik van deze heerlijk dikke, zachte pannenkoekjes. Fijn is dat je op deze manier al 150 gram groenten binnen hebt en er zeker een paar uur tegen aan kan!

 

 

Recept

Ingrediënten
150 g Pompoenpuree
1 Ei (55 g)
35 g Havermeel
Steviala sweet drops kaneel of een ander zoetmiddel naar smaak
1 g Bakpoeder
1 g Speculaaskruiden
1 g Zout

 

Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
-Warm een koekenpan met anti-aanbak laag op hoog vuur. Draai het vuur laag.
-Verdeel een vetstof over de pan. Ik gebruikte de calorieloze Pam spray.
Verdeel het beslag in hoopjes in de pan.
-Je kunt ongeveer 6 pannenkoekjes bakken van het beslag.
-Leg een deksel op de pan.
-Draai de pannenkoekjes na +/- 2 minuten om.
-Bak de andere zijde +/- 1,5 minuut.
-Lekker met zero stroop en/of magere kwark.

 

 

 

 

Voedingswaarden
219 kcal
3,2 g vet
25,2 g koolhydraten
5,2 g vezels
12,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.