Deze pannenkoekjes bakte ik op een maandagochtend na een rondje joggen. Heel snel fratste ik een beslagje in elkaar en dat pakte wonderbaarlijk goed uit. Wat genoot ik van deze heerlijk dikke, zachte pannenkoekjes. Fijn is dat je op deze manier al 150 gram groenten binnen hebt en er zeker een paar uur tegen aan kan!

Voedingswaarde: 219 kcal, 3,2 g vet, 25,2 g koolhydraten, 5,2 g vezels, 12,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

150 g Pompoenpuree*

1 Ei (55 g)

35 g Havermeel

Steviala sweet drops kaneel of een ander zoetmiddel naar smaak

1 g Bakpoeder

1 g Speculaaskruiden

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom.

Warm een koekenpan met anti-aanbak laag op hoog vuur. Draai het vuur laag. Verdeel een vetstof over de pan. Ik gebruikte de calorieloze Pam spray. Verdeel het beslag in hoopjes in de pan. Je kan ongeveer 6 pannenkoekjes bakken van het beslag. Leg een deksel op de pan. Draai de pannekoekjes na +/- 2 minuten om. Bak de andere zijde +/- 1,5 minuut. Lekker met zero maple syrup en/of magere kwark.

 

*Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.