Gevulde meloen

 

Het oog wil ook wat.

Soms heb je net even iets meer tijd en zin om een mooi ontbijtje te creëren.  Deze gevulde meloen is daar zo’n voorbeeld van. Door het gebruik van verschillende kleurtjes oogt het gerechtje vrolijk en zomers. Het is niet moeilijk, ook jij kan dit wanneer je de simpele stappen hieronder volgt.

 

Recept

Ingrediënten:

½ Cantaloupe of Galia meloen

100 g Bosvruchten Skyr (Lidl)

1 Wilde perzik

1 handje Blauwe bessen

5 g Pink granola van My Muesli maar andere muesli of granola kan ook

Een paar Whey crispies als je ze hebt

Een paar Kokos chips/flakes

 

Bereidingswijze:

Nadat je de meloen gehalveerd hebt is het handig een dun plakje van de onderzijde af te snijden zodat de halve meloen netjes blijft staan. Verwijder vervolgens de zaden en zaadlijsters met een lepel.

Ben je in het bezit van een parisienne boor dan kan je uit de binnenkant van de meloen een paar bolletjes boren. Wanneer je geen parisienne boor hebt kan je een paar stukjes uit de binnenkant snijden of gebruik een theelepeltje om er wat stukjes uit te halen.


 

Vul de meloen nu met de bosvruchten Skyr. Snij een paar plakjes van de wilde perzik en vorm deze tot een waaier voor je ze in de Skyr prikt. Verdeel de blauwe bessen, bolletjes of stukjes meloen, granola, whey crispies en stukjes kokos chips over de Skyr. Maak er een mooi plaatje van!