Oven baked carrot proats

 

Carrotcake is niet te versmaden. Een lekkere bak warme havermoutpap is goddelijke. Laten we deze twee eens combineren....

 

Voedingswaarde: 195 kcal, 2,5 g vet, 23,5 g koolhydraten, 7,4 g vezels, 18,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

85 g Wortel

25 g Havermout

19 g Eiwitpoeder (bijvoorbeeld met vanillesmaak)

2 g Kaneel

100 ml Water

 

Bereidingswijze:

Ik zet dit ontbijtje de avond vooraf alvast klaar in de koelkast. Zo heeft het havermout de tijd om vocht te absorberen en zacht te worden.

Rasp de wortel, meng de wortelrasp, havermout, eiwitpoeder, kaneel en water met elkaar in een ovenbestedig bakje/schaaltje.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet de carrot proats in het midden van de oven op een rooster. Bak de carrot proats tot de bovenkant mooi bruin gekleurd is en er een knapperig randje ontstaan is. Bij mij duurde dit ongeveer 30 minuten, maar iedere oven is anders, dus hou het even in de gaten.

 

Tip: Het is ook lekker wat rozijntjes door de carrot proats te roeren of maak het geheel, na het bakken, af met een dikke lepel magere kwark.