Oven baked pumpkin proats

 

Liefde voor pompoen! Pompoen heeft geniale voedingswaarden. Dit gecombineerd met havermout en eiwitpoeder geeft een heel heel heel fijn warm ontbijt dat je voor langere tijd vult.

 

Voedingswaarde: 220 kcal, 2,9 g vet, 29,7 g koolhydraten, 8,2 g vezels, 17,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

250 g Pompoenpuree*

25 g Havermout

17 g Eiwitpoeder (bijvoorbeeld met vanillesmaak)

1/2 Appel (60 g)

1 g Kaneel

 

Bereidingswijze:

Ik zet dit ontbijtje de avond vooraf alvast klaar in de koelkast. Zo heeft het havermout de tijd om vocht te absorberen en zacht te worden.

Meng de pompoenpuree, havermout en eiwitpoeder met elkaar in een ovenbestedig bakje/schaaltje.

Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

Leg de halve plakjes appel op de pumpkin proats.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de pumpkin proats in het midden van de oven op een rooster. Bak de pumpkin proats tot de bovenkant mooi bruin gekleurd is en er een knapperig randje ontstaan is. Bij mij duurde dit ongeveer 30 minuten, maar iedere oven is anders, dus hou het even in de gaten.

Haal de pumpkin proats uit de oven en strooi er kaneel over.

 

Tip: Het is ook lekker wat rozijntjes door de pumpkin proats te roeren of maak het geheel, na het bakken, af met een dikke lepel magere kwark.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.