Pompoencakejes met kokosmeel

 

Deze cakejes zijn lekker als ontbijt met wat kwark en vers fruit, maar doen het ook goed als snack.

 

Voedingswaarde per cakeje: 31 kcal, 0,5 g vet, 4,3 g koolhydraten, 4,6 g eiwit, 1,6 g vezels

 

Recept

Ingrediënten voor 3 cakejes:

150 g Pompoenpuree*

1 Eiwit maat L (35 g)

10 g Eiwitpoeder (whey) ik gebruikte kokossmaak

5 g Kokosmeel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ik bakte de cakejes in een siliconen cupcake bakmat. Heb je die niet, zet dan siliconen of papieren cupcakevormpjes klaar in een metalen cupcaketray of zet ze op een bakplaat.

Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meng met behulp van een lepel door elkaar.

Schep het beslag in de vormpjes.

Bak de cakejes in +/- 25 minuten gaar.

Laat het cakejes rustig afkoelen.

Je kan cakejes zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Invriezen kan ook.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.