Robuuste bollen

 

Deze stoere, zoete bollen met appel en rozijnen zijn lekker als ontbijt en snack. Ze vullen goed en geven je voor lange tijd energie. Bovendien bevatten ze ook nog groente en fruit!

 

Het recept is voor 12 flinke bollen.

 

Voedingswaarde per bol: 113,8 kcal, 2 g vet, 14,5 g koolhydraten, 7,2 g vezels, 8,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 12 bollen:

150 Courgette zonder schil

2 Eiwitten (70 g)

175 g Magere Franse kwark

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

100 g Havermeel

100 g Kokosmeel

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

4 g Kaneel

5 g Bakpoeder

6 g Citroensap (mag gewoon uit een flesje)

1 Appel (geschild en in stukjes 150 g)

75 g Rozijnen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Snij de courgette zonder schil in stukken en maal tot een gladde massa in de keukenmachine samen met het eiwit, kwark, eiwitpoeder, havermeel, kokosmeel, Sukrin, kaneel, bakpoeder en citroensap. Je kan hiervoor ook een staafmixer gebruiken.

Spatel de stukjes appel en de rozijnen door het deeg.

Pak een ijsschep of twee lepels en maak 12 bolletjes, leg deze op de bakplaat met bakpapier.

Bak de bollen +/- 25 minuten in het midden van de oven.