Een heerlijk zomers ontbijt waar je zeker je bed voor uit wil komen.

 

Voedingswaarde: 301 kcal, 9 g vet, 35 g koolhydraten, 8 g vezels, 13 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

140 g Bosvruchten uit de vriezer*

200 g Alpro sojayoghurt ongezoet

20 g Muesli**

32 g Banaan

60 g Aardbeien

100 g Blauwe bessen

* Ik gebruikte het diepvriesfruit van Jumbo eigen merk.

** Ik koos voor MyMuesli cranberry pistachio granola.

 

Bereidingswijze:

Snijd de banaan in plakjes. Snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd de aardbeien doormidden.

Weeg de muesli en blauwe bessen alvast af zodat alles klaarligt voor het garneren van de smoothiebowl.

Houd een stuk of 8 blauwe bessen apart voor de garnering. Doe de overige blauwe bessen in het schaaltje waarin je de smoothiebowl gaat doen.

Maal het bevroren fruit samen met de sojayoghurt tot een glad geheel in een blender of keukenmachine. Het wordt een dikke, sorbet-achtige massa. Schep dit in het kommetje.

Nu kan het garneren beginnen. Verdeel de muesli over de helft van het schaaltje. Leg de plakjes banaan als een soort scheidingslijn, dakpansgewijs neer. Zet links van de bananenplakjes de halve aardbeien neer. Maak rechts naast de bananenplakjes een lijntje van de blauwe bessen.

Maak snel een foto, geniet van je smoothiebowl en post dan de foto op social media en vergeet met niet te taggen 🙂

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.