Aardbeientaart

 

De voedingswaarden van deze taart zijn wel zo voordelig dat je gerust heel de taart alleen kan opeten. In 1 keer! Heerlijk als ontbijt, snack of dessert met een bolletje ijs erbij.

 

Voedingswaarde voor heel de taart: 358 kcal, 4,2 g vet, 28,1 g koolhydraten, 20,1 g vezels, 39,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

0,5 blikje Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (125 g) afgespoeld en uitgelekt

4 Eiwitten (125 g)

20 g Ontvet kokosmeel

15 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak

10 g Sukrin of ander zoetmiddel, gebruik dan 2 g

2 g Bakpoeder

4 g Citroensap

225 g Diepvries aardbeien van Jumbo

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsneden van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof (ik gebruikte kokosolie).

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit glad in een keukenmachine. Voeg alle overige ingrediënten, behalve de aardbeien, toe en maal tot een glad beslag.

Schep het beslag in de springvorm en verdeel de aardbeien hierover. Druk ze een beetje in het beslag.

Bak de taart in +/- 25 minuten, in het midden van de oven op een rooster, gaar. Laat de taart afkoelen, snijd vervolgens langs de randen los en verwijder de ring van de springvorm.

De taart is zeker 4 dagen, goed afgedekt, houdbaar in de koelkast. Invriezen kan ook.