Ananas banaan kokostaart

 

De combinatie ananas, banaan en kokos is een zomerse klassieker die samenkomt in deze heerlijk zoete en smeuïge taart die het goed doet als ontbijt met wat kwark, snack samen met een kopje koffie of thee en ook als dessert met een bolletje ijs.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 200 kcal, 2,2 g vet, 26,9 g koolhydraten, 3,3 g vezels, 17,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

280 g Overrijpe banaan (2 flinke of 3 kleintjes)

4 Eiwitten (130 g)

600 g Magere Franse kwark (van Jumbo)

150 g Flavoured oats banana van Body&Fit shop (Ultra fine oats, havermeel of een ander meel soort kan ook)

60 g Eiwitpoeder (whey) met kokos smaak

200 g Ananasstukjes uit de diepvries (Jumbo eigenmerk)

8 g Kokosrasp (klapper)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof (ik gebruikte kokosolie).

Doe de overrijpe bananen in een ruime kom en prak deze met een vork fijn of gebruik een (staaf)mixer.

Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar.

Stort het beslag in de springvorm en verdeel de ananasstukjes en kokosrasp over de taart.

Bak de taart in +/- 50 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.

Laat de taart afkoelen, snijd in 8 punten en geniet!

De taart in zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.