Chocolade banaan koffietaart

 

Heerlijk bij een goede bak koffie, als ontbijt of dessert met een bol roomijs.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 196 kcal, 2,8 g vet, 25,3 g koolhydraten, 3 g vezels, 17,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

280 g Overrijpe banaan (2 flinke of 3 kleintjes)

4 Eiwitten (120 g)

600 g Magere Franse kwark (van Albert Heijn)

150 g Flavoured oats chocolate van Body&Fit shop (Ultra fine oats, havermeel of een ander meel soort kan ook)

30 g Eiwitpoeder (whey) met chocolade smaak

30 g Eiwitpoeder (whey) met salted caramel smaak

(mag ook 60 g chocolade whey of vanille whey zijn)

30 g Cacao

10 a 20 g Oploskoffie

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof (ik gebruikte kokosolie).

Doe de overrijpe bananen in een ruime kom en prak deze met een vork fijn of gebruik een (staaf)mixer.

Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar.

Stort het beslag in de springvorm.

Bak de taart in +/- 35 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.

Laat de taart afkoelen, snijd in 8 punten en geniet!

De taart in zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.