Chocolade cheesecake met gezouten caramel

 

Deze taart is goddelijk! Heerlijk smeuïg, vol van smaak, lekker zoet en de gezouten caramel zorgt voor een spannend effect.

Ik deed er ongeveer 5 minuten over het beslag te maken, helaas duurt het bakken en afkoelen best lang en kon ik me nauwelijks beheersen de taart aan te snijden!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 155,4 kcal, 7,2 g vet, 5,9 g koolhydraten, 21,3 g eiwit, 2,3 g vezels

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)

450 g Magere kwark (ik gebruikte die van Jumbo eigenmerk)

2 Eieren (115 g)

3 Eiwitten (120 g)

70 g Eiwitpoeder (whey) ik gebruikte Isolaat perfection Hazelnut Nutella van Body&fitshop

10 g Cacao

4 g Sukrin of 1 g van een ander zoetmiddel

40 g Caramel syrup van Waldenfarms, dit is een calorievrije siroop, verkrijgbaar bij diverse webshops

3 g Zeezout (ongemalen)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte roomboter.

Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, cacao en Sukrin in een ruime kom. Mix met een (hand)mixer tot een gladde massa. Stort het beslag in de springvorm.

Meng in een schaaltje de caramel syrup met het zeezout. Verdeel met behulp van een lepel de caramel syrup over de cheesecake.

Bak de cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar. Controleer tussendoor. De cheesecake is gaar wanneer deze niet meer "flubbert" in het midden.

Zet de oven uit, maar laat de cheesecake er nog een uur in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt,

Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast voor je deze aansnijdt.

De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.