Chocolade kokos cheesecake met frambozen

 

Ik ben een ware chocoholic en tegenwoordig ook verzot op cheescake. Heerlijk! En dat gecombineerd met kokos en frambozen.... Jummines ten top!

Deze cheesecake doet het goed als ontbijt of snack, maar kan wat mij betreft eigenlijk op ieder moment van de dag. Dus... GENIET!!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 185 kcal, 6,6 g vet, 8,5 g koolhydraten, 1,5 g vezels, 22,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)

450 g Magere kwark (ik gebruikte die van Jumbo eigenmerk)

2 Eieren (115 g)

3 Eiwitten (120 g)

30 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

30 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak

20 g Cacao

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

1 doosje Diepvries frambozen van Jumbo eigenmerk ( 250 g)

10 g Kokosrasp

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte roomboter.

Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, cacao en Sukrin in een ruime kom. Mix met een handmixer tot een gladde massa. Stort de helft van het beslag in de springvorm.

Verdeel de frambozen over het beslag en schenk de rest van het beslag in de springvorm.

Bestrooi de taart met kokosrasp.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar. Controleer tussendoor. De taart is gaar wanneer deze niet meer "flubbert" in het midden.

Laat de taart even afkoelen buiten de koelkast en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de taart in 8 punten en geniet!

De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, mits deze goed is afgedekt/ingepakt. De taart kan ook heel goed ingevroren worden.