Koffie banaantaart

 

Optimel Griekse stijl heeft een tijdelijke smaak en die valt bij mij erg goed in de smaak, namelijk koffie!!!

Ik drink helemaal geen koffie, vind het niet lekker, maar alle zoete heerlijkheden met koffie/mokka smaak lust ik wel! En deze tijdelijke variant moest ik dan ook verwerken in een ZF bakseltje.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 129,3 kcal, 0,8 g vet, 14,4 g koolhydraten, 10,8 g vezels, 14,2 g eiwit

 

 

Recept

Ingrediënten:

4 kleine Bananen (350 g)

1 blikje Cannellinibonen (250 g) afgespoeld en uitgelekt

1 bak Optimel Griekse stijl (450 g)

4 Eiwitten (140 g)

50 g Eiwitpoeder met salted caramelsmaak (vanille kan ook)

50 g Kokosmeel

3 g Oploskoffie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 23 cm, met bakpapier.

Vet de opslaande rand van de springvorm in met een vetstof. Ik gebruikte kokosolie.

Snijd 2 bananen in plakjes en verdeel de plakjes over de bodem van de springvorm.

Maal de 2 overgebleven bananen samen met alle overige ingrediënten tot een glad beslag in een keukenmachine. Dit kan ook met een staafmixer.

Stort het beslag op de plakjes banaan.

Bak de taart in het midden van de oven in +/- 40 minuten gaar.

Laat de taart goed afkoelen. Verwijder de ring van de spring vorm. Draai de taart om op een bord. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.