Pumpkin cheesecake

 

Dit is een recept dat nog ontbrak op mijn site. Een combinatie van 2 favorieten; pompoen en cheesecake. Het resultaat is een heerlijk zoete, kruidige taart met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Een echte "kan altijd" taart.

 

Voedingswaarden per 1/10 deel: 167,2 kcal, 5,6 g vet, 8,6 g koolhydraten, 3,7 g vezels, 17,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

100 g Pompoenpuree*

2 Eiwitten (70 g)

50 g Havermout

50 g Kokosmeel

30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Er ontstaat een stevig deeg.

Bekleed de bodem van de springvorm met dit deeg.

Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

500 g Pompoenpuree*

600 g Goldessa cream cheese light

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

8 g Pumpkinspice van Green Gypsy of speculaaskruiden

Steviala sweet drops vanilla naar smaak

 

Bereidingswijze:

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Stort het mengsel op de voorgebakken bodem.

Zet de springvorm terug in het midden van de oven op het rooster. Bak de cheesecake +/- 60 minuten. Zet daarna de oven uit maar laat de cheesecake nog 60 minuten in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt. Laat de cheesecake daarna rustig verder afkoelen buiten de koelkast en vervolgens goed koud worden in de koelkast.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.