Rum rozijnen cheesecake

 

Wat mij betreft maken rozijnen het leven beter. Ik kan me geen enkel product, waarin rozijnen verwerkt zijn, bedenken dat ik niet lekker vind.

Krentenbollen, paas-stol, oliebollen, een handje rozijnen door de kwark, appeltaart met rozijntjes, malaga-ijs, kerststol, mueslibollen, rozijnencake, boeren jongens pudding, en rum rozijnenvla! Allemaal even lekker!

Dit bracht mij op het idee een rum rozijnen cheesecake te bakken. Uiteraard een variant die iedere dag kan.

Bak en geniet!

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 227,9 kcal, 6,4 g vet, 23,7 g koolhydraten, 2,4 g vezels, 17,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

60 g Havermout

40 g Amandelmeel van Sukrin (deze is minder vet)

30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

2 g Zout

100 ml Water

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsneden van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Kokosolie of roomboter zijn hiervoor erg geschikt.

 

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer met een lepel goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster +/- 10 minuten.

 

Haal de bodem uit de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Ingrediënten voor de cheeselaag:

2x10 g Rum aroma van dr. Oetker

100 g Rozijnen

600 g Roomkaas light

500 g Rum rozijnen vla van Melkunie

2 Eieren (105 g)

3 Eiwitten (105 g)

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

 

Bereidingswijze:

Doe de rozijnen samen met 10 g rum aroma en een klein scheutje heet water in een bakje. Laat dit minimaal 15 minuten wellen.

Voeg  roomkaas, vla, eieren, eiwit, eiwitpoeder, Sukrin en 10 g rum aroma samen in een ruime kom samen. Mix met de mixer .

Laat de gewelde rozijnen uitlekken in een zeefje en roer ze vervolgens door het roomkaasmengsel.

Stort de massa op de bodem in de springvorm.

 

Bak de cheesecake, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 65 minuten gaar. De cheesecake mag in het midden nog een beetje flubberen. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake er nog 60 minuten in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake in het midden inzakt. Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat deze eerst nog een uur buiten de koelkast afkoelen en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.