Speculaas koffie bananenbrood cheesecake

 

Denk aan een kop cappuccino met daarnaast een lekker speculaasje. Deze smaken komen samen in een heerlijk voedende bananenbrood cheesecake. Een dikke laag bananenbrood afgetopt met heerlijk romige cheesacake. Ik maak er niet meer woorden aan vuil.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 216 kcal, 5,4 g vet, 22,8 g koolhydraten, 3,5 g vezels, 18,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor het bananenbrood:

3 Overrijpe bananen (330 g zonder schil)

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

150 g Havermout

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

5 g Speculaaskruiden

2 g Oploskoffiepoeder

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof of bakspray.

Doe alle ingredienten, behalve de havermout in een keukenmachine. Maal tot een gladde massa. Doe de massa over in een ruime kom en spatel de havermout erdoor.

Stort het beslag in de springvorm.

 

Ingrediënten voor de cheesecake laag:

200 g Goldessa creamcheese light (Lidl)

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

14 g Steviala of 4 g van een ander zoetmiddel

 

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Dit kan gewoon met een garde.

Verdeel het mengsel over het bananenbroodbeslag.

Bak de bananenbrood cheesecake 60 minuten in het midden van de oven. Zet de oven nadien uit maar laat de taart nog 60 minuten in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt. Laat de taart vervolgens eerst buiten de oven verder afkoelen en daarna in de koelkast.