Worteltaart met kwark

 

Worteltaart is met recht een herfstachtig product te noemen, maar de rest van het jaar wil ik het ook gewoon kunnen eten. Speciaal voor het voorjaar en de zomer heb ik een wat frissere variant bedacht, met kwark. En ook nu liegen de voedingswaarde er niet om, wel 19,6 g eiwit per punt!! Neem gerust nog een stukje!!!

 

Voedingswaarde per punt (1/8 deel): 194,6 kcal, 2 g vet, 20,9 koolhydraten, 7,5 g vezels, 19,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

6 Eiwitten (225 g)

500 g Magere kwark van Jumbo eigenmerk

50 g Kokosmeel

50 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

4 g Kaneel

Snuf zout

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

200 g Wortelrasp

100 g Rozijnen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande rand van de springvorm in met een vetstof, ik gebruikte roomboter.

Maal de cannellinibonen samen met de eiwitten tot een glad geheel. Doe dit in een ruime kom.

Voeg kwark, kokosmeel, eiwitpoeder, kaneel, zout en Sukrin toe. Mix het geheel door elkaar.

Voeg de wortelrasp en rozijnen toe en spatel door.

Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten. De taart blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.