Ananas perzik kokos taartje

 

Een heerlijk smeuïg taartje, heel geschikt om mee te ontbijten, maar ook als snack erg lekker!

Dit recept is voor 2 taartjes. Je kan de taartjes prima 4 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren en ook invriezen kan.

 

 

 

 

Voedingswaarde per taartje: 231,5 kcal, 6,2 g vet, 15,6 g koolhydraten, 4,3 g vezels, 25,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 2 taartjes:

120 g Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

3 Eiwitten (100 g)

25 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak

20 g Amandelmeel

2x50 g Optimel Griekse stijl perzik

50 g Ananasstukjes

50 g Perzikstukjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed twee 1 persoonsbakvormpjes met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit glad in een keukenmachine, dit kan ook met een staafmixer.

Doe het mengsel in een ruime kom. Voeg eiwitpoeder en amandelmeel toe n roer dit goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes.

Schep op ieder taartje 50 g Optimel Griekse stijl perzik en verdeel de ananas- en perzikstukjes over de taartjes.

Bak de taartjes in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Laat de taartjes rustig afkoelen in de bakvormpjes.