Bloemkooltaartje

 

Een taartje gemaakt van bloemkool?! Ja zeker!

Smaak het dan naar bloemkool? Nee.

 

Ik verwerk graag groenten in mijn taartjes, want groentes hebben over het algemeen heel fijne voedingswaarde en zijn rijk aan allerlei fijne micro-nutriënten.

Door het gebruik van groenten kan ik taartjes bakken met prettige voedingswaarde en heb i toch het idee dat ik "veel" eet.

 

 

 

 

Voedingswaarde: 132 kcal, 1,7 g vet, 4,9 g koolhydraten, 20,8 g eiwit, 6,2 g vezels

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Bloemkoolpuree*

1 Eiwit maat L (39 g)

15 g Eiwitpoeder met chocoladesmaakje

3 g Cacao

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Weeg alle ingrediënten af in een ruime kom.

Meng alles door elkaar. Gebruik gewoon een lepel, je hoeft geen apparatuur vuil te maken.

Schep het beslag in het bakvormpje.

Bak het taartje +/- 30 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat het taartje rustig afkoelen in het bakvormpje.

Je kan het taartje zeker 3 dagen bewaren in de koelkast. Wel even afdekken uiteraard.

Ook invriezen kan.

 

Dit is het basisrecept voor het bloemkooltaartje. Uiteraard kan je eindeloos variëren, door:

-  andere smaakjes eiwitpoeder te gebruiken;

- stukjes vers fruit door het beslag te roeren, denk aan bosvruchten, appel, peer, banaan;

- diepvriesfruit door het beslag te roeren;

- noten door het beslag te roeren;

- het taartje af te garneren met kwark, yoghurt, fruit, noten, etc.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om een taartje van te maken.

 

Bloemkooltaartje met Optimel Griekse stijl yoghurt kers

 

Dit bloemooltaartje heeft iets extra's, namelijk een kern van meegebakken Optimel Griekse stijl yoghurt kers.

Het geeft een cheesecake-achtig effect.

 

Voedingswaarde: 151 kcal, 1,5 g vet, 9,7 g koolhydraten, 19,9 g eiwit, 7 g vezels

 

Recept

Ingrediënten:

150 g Bloemoolpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

10 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaakje

1 g Cacao

50 g Diepvries zomerfruit (AH)

70 g Optimel Griekse stijl yoghurt kers

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maak het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Bloemkoolpuree, eiwit, eiwitpoeder en cacao in een ruime kom. Meng met een lepel door elkaar.

Voeg het diepvriesfruit toe, meng even door.

Schep het beslag in het bakvormpje.

Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden. Schep hier de Optimel Griekse stijl yoghurt in.

Bak het taartje +/- 35 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat het taartje rustig afkoelen in het bakvormpje.

Je kan het taartje zeker 3 dagen bewaren in de koelkast. Wel even afdekken uiteraard.

Ook invriezen kan.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om een taartje van te maken.