Bramentaartje

 

Dit taartje is heerlijk als ontbijt of snack. De kern van kwark geeft een zoet cheesecake achtig effect. De bramen zorgen voor de frisheid en de cannellibonen zorgen ervoor dat je de komende uren vooruit kan.

Het recept is voor 2 taartje. De taartjes kunnen zeker 4 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken! Invriezen gaat ook goed.

 

 

Voedingswaarde per taartje: 221,5 kcal, 1,5 g vet, 22,5 g koolhydraten, 8,1 g vezels, 25,2 g eiwit

Recept

Ingrediënten voor 2 taartjes:

0,5 blikje Cannellinibonen (125 g) van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

3 Eiwitten (115 g)

25 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak

30 g Volkoren speltmeel

125 g Diepvries bramen van Jumbo eigenmerk

2x50 g Magere vanillekwark met yoghurt van Jumbo eigenmerk

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed twee 1 persoonsbakvormpjes met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit glad in een keukenmachine, dit kan ook met een staafmixer.

Doe het mengsel in een ruime kom. Voeg eiwitpoeder en speltmeel toe. Roer met een lepel of spatel door elkaar.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes. Verdeel de bramen over de 2 bakvormpjes.

Maak met een lepel in het midden van de taartjes een kuiltje en schep hier de kwark in.

Bak de taartjes in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Laat de taartjes rustig afkoelen in de bakvormpjes.