Magnetron cheesecake

 

Heb je geen oven of heb je even niet zo veel tijd en toch zin in een cheesecake? Dan is dit de oplossing. Een cheesecake uit de magnetron!

 

Voedingswaarde: 149 kcal, 5 g vet, 16,2 g koolhydraten3,8 g vezels, 9,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

20 g Muesli (ik gebruikte Birchen muesli van MyMuesli)

5 g Sweet bee van Steviala of honing

60 g Goldessa cream cheese light (verkrijgbaar bij de Lidl)

10 sweet srops van Steviala of een ander zoetmiddel

20 g Blauwe bessen

 

Bereidingswijze:

Vet een magnetronbestendig vormpje in met een vetstof of gebruik een spray.

Meng in een kommetje de muesli en sweet bee. Maak hiervan een bodempje in het vormpje.

Meng in een kommetje de cream cheese met de sweet drops en verdeel dit over de bodem.

Zet de cheesecake 1 minuut in de magnetron op 900 Watt. Laat de cheesecake volledig koud worden in de koelkast. Snijd vervolgens met een mesje de cheesecake los en los deze op een bordje. Draai het cheesecakeje weer om en garneer af met de blauwe bessen.