Pastinaaktaartje met chocolade en gezouten caramelsmaak, gevuld met Optimel Griekse stijl kers

 

Voedingswaarde: 305 kcal, 3,9 g vet, 33,1 g koolhydraten, 28,7 g eiwit, 2,3 g vezels

 

Recept

Ingrediënten:

250 g Pastinaakpuree*

1 Eiwit (38 g)

5 g Sukrin of 1 g van een ander zoetmiddel

Snufje zout

10 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

2 g Cacaopoeder

10 g Eiwitpoeder (whey) met gezouten caramel smaak

70 g Optimel Griekse stijl kers

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maak het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Meng in een ruime kom de pastinaakpuree, het eiwit, de Sukrin en het snufje zout goed door elkaar. Schep de helft in een andere kom.

Voeg aan kom 1 het eiwitpoeder met chocoladesmaak en de cacaopoeder toe. Meng tot een glad beslag.

Voeg aan kom 2 het eiwitpoeder met gezouten caramelsmaal toe en roer tot een glad beslag.

Schep nu om en om de twee soorten beslag in het bakvormpje. Zo ontstaan een soort koeienvlekken.

Maak in het midden van het taartje een kuil en vul deze met de Optimel Griekse stijl kers.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het vormpje afkoelen. Je kan het taartje 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

*Pastinaakpuree: Schil de pastinaken en snijd de uiteinden eraf. Snijd de pastinaken in gelijke stukken. Kook de stukken pastinaak gaar in water. Giet het af en stamp het fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.

Je kan de pastinaakpuree 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje

 

 

Pastinaaktaartje met rood fruit

 

Voedingswaarde: 240 kcal, 3,3 g vet, 27,3 g koolhydraten, 10,9 g vezels, 19,8 g eiwit

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Pastinaakpuree*

1 Eiwit (30 g)

17 g Eiwitpoeder (whey) vanille smaak

50 ml Water

50 g Diepvries zomerfruit (AH)

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Pastinaakpuree, eiwit, eiwitpoeder en water in een ruime kom. Roer met een lepel door elkaar. Voeg het fruit toe en roer goed door. Schep het beslag in het bakvormpje en bak het taartje in +/- 30 minuten gaar.

Laat het taartje rustig afkoelen in het vormpje.

Je kan het taartje 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

Op deze foto heb i het taartje afgegarneerd met Jumbo magere kwark aardbei-framboos.

 

*Pastinaakpuree: Schil de pastinaken en snijd de uiteinden eraf. Snijd de pastinaken in gelijke stukken. Kook de stukken pastinaak gaar in water. Giet het af en stamp het fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.

Je kan de pastinaakpuree 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan ook.

 

 

Pastinaaktaartje met kokos en bosvruchten

 

Voor dit taartje gebruikte ik dezelfde receptuur als voor het taartje hierboven. Alleen gebruikt ik nu eiwitpoeder in de smaak kokos en maakte ik laagjes van het pastinaakbeslag en het zomerfruit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chocolade-vanille pastinaaktaartje

 

Voedingswaarde: 185 kcal, 3 g vet, 15 g koolhydraten, 7,4 g vezels

 

Recept

Ingrediënten voor het vanillebeslag:

100 g Pastinaakpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

15 g Eiwitpoeder (whey) vanille smaak

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Meng in een ruime kom de pastinaakpuree, het eiwit en het eiwitpoeder. Gebruik gewoon een lepel. Zet dit even opzij.

 

Ingrediënten voor het chocoladebeslag:

100 g Pastinaakpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

20 g Eiwitpoeder (whey) met een chocolade smaak, bijvoorbeeld Hazenut Nutella

10 g Cacaopoeder

 

Bereidingswijze:

Meng in een ruime kom de pastinaakpuree, het eiwit en het eiwitpoeder. Gebruik gewoon een lepel.

Schep nu om en om de twee soorten beslag in het bakvormpje. Zo ontstaan een soort koeienvlekken.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het vormpje afkoelen. Je kan het taartje 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

*Pastinaakpuree: Schil de pastinaken en snijd de uiteinden eraf. Snijd de pastinaken in gelijke stukken. Kook de stukken pastinaak gaar in water. Giet het af en stamp het fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.

Je kan de pastinaakpuree 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan ook.

 

 

Pastinaaktaartje met kokos en chocoladesmaak, frambozen en Optimel Griekse stijl yoghurt kers

 

Voedingswaarde: 262 kcal, 3,2 g vet, 26,9 g koolhydraten, 25,9 g eiwit, 9,5 g vezels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Pastinaakpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

20 ml Water

10 g Eiwitpoeder (whey) kokos

10 g Eiwitpoeder (whey) chocolade

1 g Cacao

25 g Diepvries frambozen (Jumbo)

40 g Optimel Griekse stijl yoghurt kers

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Meng de pastinaakpuree met het eiwit en water in een ruime kom. Gebruik een lepel.

Schep de helft van het mengsel in een ander schaaltje.

Voeg aan schaaltje 1 het eiwitpoeder met vanillesmaak toe, roer goed door en zet opzij.

Voeg aan schaaltje 2 het eiwitpoeder met chocoladesmaak en de cacao toe. Roer goed door.

Schep nu om en om de 2 soorten beslag in het bakvormpje en druk steeds wat frambozen tussendoor.

Maak in het midden van het taartje een kuiltje, gebruik hiervoor een lepel. Schep in het kuiltje de Optimel Griekse stijl yoghurt.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/-35 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het vormpje afkoelen. Je kan het taartje 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

*Pastinaakpuree: Schil de pastinaken en snijd de uiteinden eraf. Snijd de pastinaken in gelijke stukken. Kook de stukken pastinaak gaar in water. Giet het af en stamp het fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.

Je kan de pastinaakpuree 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Invriezen kan ook.