Perentaartje

 

Een heerlijk smeuïg taartje, heel geschikt om mee te ontbijten, maar ook als snack erg lekker!

Dit recept is voor 2 taartjes. Je kan de taartjes prima 4 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren en ook invriezen kan.

 

Voedingswaarde per taartje: 248 kcal, 5 g vet, 19 g koolhydraten, 7,4 g vezels, 27,5 g eiwit

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 2 taartjes:

0,5 blikje Cannellinibonen (125 g) van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

3 Eiwitten (115 g)

25 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

4 g Kaneel

15 g Amandelmeel

100 g Perenstukjes

2x100 g Magere vanillekwark met yoghurt van Jumbo eigenmerk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed twee 1 persoonsbakvormpjes met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit glad in een keukenmachine, dit kan ook met een staafmixer.

Doe het mengsel in een ruime kom. Voeg eiwitpoeder, kaneel en amandelmeel toe. Roer met een lepel of spatel door elkaar.

Voeg de stukjes peer toe, roer nog even door en verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes.

Maak met een lepel in het midden van de taartjes een kuiltje en schep hier de kwark in.

Bak de taartjes in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Laat de taartjes rustig afkoelen in de bakvormpjes.