Pindakaastaartje

 

Pindakaas is hip! Er is nu zelfs een heuse pindakaaswinkel in Amsterdam. Daar kocht ik een heerlijke pot pindakaas met venkel en rozijnen. Deze pindakaas verwerkte ik in dit pindakaastaartje, werkelijk om te smullen!

Ik at een half taartje samen met wat kwark als ontbijt, maar het taartje kan ook goed als snack, lekker met een kopje koffie of thee. Als dessert samen met een lekkere bol ijs is het natuurlijk ook genieten.

 

Voedingswaarde voor het hele taartje (doorsnede 16 cm): 472 kcal, 20,5 g vet, 29,6 g koolhydraten, 22,4 g vezels, 32,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

4 Eiwitten (120 g)

40 g Pindakaas

30 g Water

2 g Citroensap (mag gewoon uit een flesje)

20 g Flavoured oats van Body&Fit shop of Ultra fine oats, havermeel of zelf fijn gedraaide havermout 

35 g Ontvette kokosmeel

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

1 g zout

2 g Bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakvormpje met bakpapier. Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 16 cm.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom. Meng goed door elkaar en schep het beslag in de bakvorm.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 20 minuten gaar. Laat het taartje rustig afkoelen in de het bakvormpje.

Het taartje kan buiten de koelkast 2 dagen bewaard worden. In de koelkast 5 dagen en invriezen kan ook. Wel even goed inpakken.