Pompoentaartje

 

Pompoen is een veelzijdig product met intens fijne voedingswaarde en daarom gebruik ik het veel in mijn baksels om volume te creëren en dat is fijn als je net als ik graag "veel" eet.

 

Voedingswaarde: 110 kcal, 0,9 g vet, 4,4 g koolhydraten, 19,5 g eiwit, 2,8 g vezels

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Pompoenpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

17 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.

Schep het beslag in het bakvormpje.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het bakvormpje afoelen.

Je kan het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Invriezen kan ook.

 

Uiteraard kan je met dit basisrecept eindeloos variëren. Zo kun je:

- een andere smaak eiwitpoeder gebruiken;

- kaneel en/of koelkruiden toevoegen;

- gedroogd fruit als stukjes vijg, rozijnen of stukjes dadel toevoegen;

- vers en/of diepvriesfruit aan het beslag toevoegen;

- wortelrasp, appel, kaneel en stukjes walnoot toevoegen;

- nootjes door het beslag roeren of over het taartje strooien voor het bakken;

- het taartje afgarneren met kwark, yoghurt, fruit, nootjes, stukjes chocolade, etc.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan. 

 

Pompoentaartje met kaneel en peer

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Pompoenpuree*

1 Eiwit maat L (38 g)

17 g Eiwitpoeder (whey) vanille smaak

1 g Kaneel

1/2 Peer (geschild en in stukjes gesneden)

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.

Voeg de stukjes peer toe en roer even door.

Schep het beslag in het bakvormpje.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het bakvormpje afoelen.

Je kan het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Invriezen kan ook.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan. 

 

Vanille-kaneel-pompoentaartje met kokosmeel

 

Voedingswaarde: 106 kcal, 1,3 g vet, 4,9 g koolhydraten, 6,5 g eiwit, 4,9 g vezels

 

Recept

Ingrediënten:

175 g Pompoenpuree*

1 Eiwit maat L (39 g)

12 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak

5 g Ontvette kokosmeel

1 g Kaneel

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.

Schep het beslag in het bakvormpje.

Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.

Laat het taartje rustig in het bakvormpje afoelen.

Je kan het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Invriezen kan ook.

Lekker met wat kwark en vers fruit.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.